Suoraan reseptiin
Anispaistettua alaskanseitiseläkettä ja kurpitsakeittoa

Kategoria
Kalaruoat
Keitot
Lounasruoat
Reseptit
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
- 600 g IceCool alaskanseitiloins 80 - 120 g, MSC
- 100 g jauhettu anis
- 50 g voi (laktoositon)
- 250 g IceCool sipulikuutio
- 1000 g IceCool kurpitsakuutio
- 250 g porkkanakuutio
- 2 ltr kanaliemi
- 6 kpl kanelitanko
- 1 tl kuivattu neilikka
- 3 kpl tähtianis
- 150 g siirappi
- 300 g kerma (laktoositon)
- suola, mustapippuri
Pinaattilisäke ja maitovaahto
- 200 g IceCool pinaatinlehti kokonainen
- 2 dl maito (laktoositon)
- 5 kpl moniviljapatonki
Lisäksi
- voi, suola, mustapippuri, hienonnettu muskottipähkinä
Ohje
- Sulata kalat yön yli jääkaapissa. Kuivaa kalat ja leikkaa palat pituussuunnassa kahtia. Mausta kalapalat suolalla ja pyörittele jauhetussa aniksessa. Paista kalapalat voissa pannulla kypsäksi. Kuullota sipuli-, porkkana- ja kurpitsakuutiot voissa. Lisää kanaliemi ja mausteet. Keitä 30 minuuttia. Lisää loput ainekset. Kiehauta ja soseuta blenderillä.
- Hauduta pinaatinlehdet voissa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Lämmitä maito kattilassa, mutta älä anna sen kiehahtaa. Vaahdota maito sauvasekoittimella. Asettele lautasen pohjalle keitto ja haudutettua pinaatti ja päällimmäiseksi alaskanseitiloinsit. Koristele maitovaahdolla. Tarjoa moniviljapatongin kera.