Paahdettua maatiaispossun pikkupaistia pekoniperunoilla ja punaviinikastikkeella

Category
À la carte
Reseptit
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
- 1500 g Snellman Maatiaispossun pikkupaisti, kypsä
Pekoniperunat
- 700 g Rosamunda-peruna
- 6 g IceCool persilja, hienonnettu
- 60 g sinihomejuusto
- 90 g Snellman pekoniviipale, kypsä
- 60 g juustoraaste
- suola
Herkkusienipyree
- 135 g kasviöljy
- 100 g keltasipuli
- 300 g herkkusieni
- 25 g voi
- 84 g maito
- 110 g kerma
Ohje
- Laita possun pikkupaistit uunivuokaan ja lämmitä 215 °C asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Halkaise perunat ja laita ne uunivuokaan leikkuupinta alaspäin. Kypsennä perunoita 200°C uunissa 40 minuuttia. Kuutioi ja paista pekoni. Kaavi perunoista sisus ja soseuta perunamassa. Sekoita massaan sinihomejuustomuru ja pekonikuutiot. Ripottele perunoiden päälle juustoraastetta. Lämmitä perunat 200°C uunissa 10 minuutin ajan.
- Kuori ja kuutioi sipuli, hienonna herkkusienet. Kuullota voissa. Lisää kerma ja maito, kiehauta. Soseuta.
- Tarjoa lisäksi paistettuja herkkusieniä, paahdettuja palsternakkoja ja punaviinikastiketta.