Kun pyörykät tulevat valmiina, jää aikaa muuhun – Kokkikartanon tuotteet sujuvoittavat ammattikeittiön arkea

Tuotekehityspäällikkö Matti Tyrvänen ottaa vastapaistetut kasvispyörykät uunista. Herkullinen, vegaaninen, laadukkaista raaka-aineista tehty linssi-porkkanapyörykkä maistuu myös sekasyöjille, hän kuvailee.

Kokkikartanon valmisruoat ja puolivalmisteet tarjoavat helpotusta ruuhkapiikkeihin

Tulee lounaalle sitten 10 tai 100 ruokailijaa, ravintolan resurssit ovat samat. Kun keitto on vain lämmitystä vaille valmis, vapautuu henkilökunnan aikaa muuhun tärkeään kuten asiakkaiden palvelemiseen ja ravintolan siistimiseen. Ruokailukokemukseen kun vaikuttaa moni muukin asia kuin ruoan maku. — Jos kahdessa eri ravintolassa tarjotaan täysin samaa ruokaa, mutta toinen on siistimpi, maistuu ruokakin siellä paremmalta, tietää tuotekehityspäällikkö Matti Tyrvänen. Matin mukaan Kokkikartanon valmisruoat soveltuvat erityisesti lounastarjoiluun ravintoloihin, joissa on niukasti henkilökuntaa. Asiakasvirtojen ennustaminen on nykyään entistä vaikeampaa, kun ihmiset työskentelevät osittain kotona. Ruuhkiin on silti oltava valmis joka päivä. Matilla tiimeineen on pitkä ja laaja kokemus ruoanvalmistuksesta horeca-alalla, muun muassa työpaikkaruokailuista. — Tältä pohjalta on hyvä luoda toimivaa konseptia asiakkaalle. Meillä on hyvä käsitys siitä, miten asiat saadaan toimimaan. Parhaiten oman keittiönsä tuntee tietenkin ravintoloitsija itse. Matti korostaakin, että Snellmanin tuotekehittäjät ovat ennen kaikkea keskustelu- ja yhteistyökumppaneita, joiden kanssa voi sparrailla ideoita. — Horeca-alalla valmisruokien laatua kohtaan ollaan usein epäileväisiä, mutta jos on valmis kokeilemaan, niin meiltä ainakin saa parasta mahdollista, laadukkaista raaka-aineista valmistettua ruokaa, Matti lupaa.

Liemet omasta tehtaasta

Matti kertoo tuotekehittäjien olevan innovatiivinen ja kunnianhimoinenkin porukka, joka on omaksunut Snellmanin arvot osaksi kaikkea tekemistään. Ruoat pyritään aina esimerkiksi tekemään ilman lisäaineita, vaikka asiakkaalle se ei olisikaan merkittävä kriteeri. Yksi esimerkki parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen pyrkimisestä löytyy kalakeitosta. Asiakkaan tilaaman kalakeiton resepti sisälsi alun perin kalaliemijauhetta, mutta Matti tiimeineen korvasi sen itse tehdyllä kalaliemellä. Se paransi makua huomattavasti. Itse tehdyt liemet tuovatkin makua lukuisiin Kokkikartanon valmisruokiin. Liha-, kana- ja kalaliemiä valmistetaan Snellmanin liemitehtaalla Pietarsaaressa. — Suhtaudumme makuasioihin intohimolla.

Suhtaudumme makuasioihin intohimolla. Perustimme oman liemitehtaan saadaksemme erilaisia ja paremman makuisia liemiä.

Perustimme oman liemitehtaan saadaksemme erilaisia ja paremman makuisia liemiä kuin mitä saatavilla oli, ja siten myös ruokiimme entistä enemmän makua. Kokkikartanolle valmistui syksyllä 2023 uusi horeca-tuotteisiin keskittynyt yksikkö Pietarsaareen. — Valmisruokiemme kysyntä on kasvanut ja siihen vastataksemme meidän on nostettava kapasiteettia. Tämän uuden tehtaan ansiosta pystymme palvelemaan food service -asiakkaitamme entistä paremmin, kertoo toimitusjohtaja Tommy Snellman.

Valmisruokien etuja ravintolalle ovat helppous ja tasalaatuisuus. Kuvassa Seija valmistamassa herkullista perunamuusiamme.

Kokkikartanon tuotekehittäjät esittelyssä

Matti Tyrvänen
Tehtävä: Tuotekehityspäällikkö
Koulutus: Kokki ja keittiömestari
Tausta: Olen työskennellyt 70-luvulta alkaen lukuisissa eri keittiöissä, työmaaruokaloissa, fine dining -ravintoloissa ja kaikissa siltä väliltä.

Kai Meyer
Tehtävä: Tuotekehitysjohtaja
Koulutus: Ravintolakokki
Tausta: Aloitin työurani kokkina 2003. Olen pyörinyt ympäri maailmaa ja työskennellyt kokkina Michelin-ravintoloissa. Snellmanilla olen ollut vuodesta 2006 lähtien.

Kai Syrjälä
Tehtävä: Tuotekehittäjä
Koulutus: Ravintolakokki, keittiömestari
Tausta: Työurani aloitin 1995 ja sittemmin olen työskennellyt pääkaupunkiseudulla à la carte-, kahvila-, tapahtuma- ja henkilöstöravintoloissa. Ennen Snellmania olin 12 vuotta Eduskuntatalossa keittiöpäällikkönä.

Susanna Huhtala
Tehtävä: Tuotekehittäjä
Koulutus: Suurtalouskokki, kotitalousteknikko ja tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto.
Tausta: Olen työskennellyt erilaisissa keittiöissä ja ravintoloissa, ja nyt parikymmentä vuotta elintarviketeollisuudessa.