Tarinamme

Veljesten visio alkoi makkaroista

Snellmanin veljekset totesivat jo yritystä perustaessaan, että makkara pitää tehdä itse, jos haluaa hyvää. Perheyrityksen tarinaan on mahtunut monenlaisia vaiheita.

Vain paras on
kyllin hyvää

Ajatus maailman parhaita raaka-aineita ja ruokatuotteita tarjoavasta yrityksestä sai alkunsa 1951, kun Kurt ja Lars Snellman ryhtyivät kehittämään maankuuluja makkaroitaan. Herrojen aloittamasta jatkuvasta laadun parantamisesta tuli pian Snellmanin pysyvä periaate sekä tavaramerkki.

Vuonna 1956 yritys muutettiin osakeyhtiöksi ja myös kolme nuorempaa veljestä Karl, Per ja Henry tulivat mukaan osakkaiksi. Kun Snellmanin Liha ja Makkara aloitti toimintansa puutalon kellarissa, sillä oli kolme asiakasta Pietarsaaressa.

1960-luku oli vakaan kasvun aikaa. Vuosikymmenen lopulla Snellman tunnettiin jo maakunnissakin laadukkaiden lihatuotteiden valmistajana. Snellmanin perustajaveljekset saivat vuonna 1976 Pietarsaaren seudun yrittäjäpalkinnon tunnustuksena menestyksekkäästä ja arvostetusta yritystoiminnasta.

Vuosikymmenet
tapahtumina

  • 1940: Kurt ja Lars Snellman aloittavat uransa oppipoikina Pohjanmaan Lihalla.
  • 1950: Veljekset Kurt ja Lars perustavat Snellmanin Lihan ja Makkaran Pietarsaaressa.
  • 1960: Snellmania pyörittää viisi veljestä. Yritystoimintaa laajennetaan maaseudulle.
  • 1970: Steier-lihavalmisteet syntyvät. Myyntikonttoreita perustetaan ympäri Suomea ja lihamestarikoulutukseen panostetaan. Snellman selvisi öljykriisin koettelemuksista.
  • 1980: Snellman osti Pietarsaaren teurastamon vuonna 1985. Yritykselle luodaan brändi.
  • 1990: Snellmanin uusi logo julkistetaan ja yritykselle tehdään verkkosivut. Yritystoimintaa laajennettiin Etelä-Suomen markkinoille. Kuusisaaren tehdas vihittiin käyttöön.
  • 2000: Kokkikartano liittyi osaksi Snellman-konsernia.
  • 2020: Snellman konserni jakautuu kahteen toimialaan: valmisruoka ja lihanjalostus

Snellman Pron vaiheet

Vuonna 2008 Snellman perusti konserniinsa uuden tytäryhtiön Snellman Trading Oy:n vastaamaan hotelli-, ravintola- ja suurkeittiömyynnistä. Vuonna 2011 Snellman osti IceCool Oy:n, joka toimi suurkeittiöpakasteiden maahantuonti- ja markkinointiyhtiönä.

Molemmat yhtiöt toimivat vielä sen vuoden erillisinä yhtiöinä, mutta vuoden 2012 aikana Tradingin toiminnot yhdistyivät lopullisesti, ja nimeksi tuli IceCool Oy. Yrityksen nimi muutettiin vuonna 2015, jolloin siitä tuli Snellman Pro.

Snellman-konserni

Elintarvikealalla toimiva Snellman-konserni tunnetaan laadukkaista tuotteistaan ja vahvoista brändeistään. Konsernilla on toimintaa Suomen lisäksi Ruotsissa, missä toimimme nimellä Snellman Sverige AB.

Lihanjalostustoimialan tuotemerkkejämme ovat Herra Snellman, Familjen Snellman, MUSH, Fodax ja Figen. Valmisruuan tuotemerkkimme ovat Kokkikartano, Mr. Panini, Carolines Kök ja Snellman Pro.

1990-luku oli suurten investointien ja laajennusten vuosikymmen. Voimakas kasvu jatkui myös 2000-luvulla Suomessa ja Ruotsissa tehtyjen yritysostojen myötä. Vuodesta 2005 lähtien Snellman on toiminut konsernina ja tänä päivänä toiminta on jaettu kahteen liiketoiminta-alueeseen: Lihanjalostus ja Valmisruoka.

Pieni perheyritys on ajan saatossa kasvanut konserniksi, mutta toimintamme on edelleen yhtä ihmisläheistä ja avointa. Kotimaisuus, yhteistyö lähituottajien kanssa, puhtaat raaka-aineet ja laadukkaat tuotteet ovat pysyneet toimintamme ytimessä jo lähes seitsemän vuosikymmenen ajan.