Resepti
Pitkään haudutettua maatiaispossun plumaa ja tomaatti-savuranchdressing
Persons
10
Ainesosat
- 2000 g Snellman maatiaispossun Pluma, pakaste
- 100 g öljy
- suola, mustapippuri
- lihaliemi
Paahdettu maa-artisokka
- 1300 g maa-artisokka
- 100 g öljy
- suola, mustapippuri
Parsa
- 700 g parsa
- suola
Tomaattisalaatti
- 300 g kirsikkatomaatti
- 100 g punasipuli
- 20 g ruohosipuli
- 50 g oliiviöljy
- 15 g balsamico -etikka
- suola, mustapippuri
Paistettu sitruuna
- 5 kpl sitruuna
- 50 g öljy
- suola
Tomaatti-savumajoneesi
- 160 g Soos Täysmajoneesi 78%
- 100 g piimä
- 25 g tomaattipyree
- 50 g IceCool sipulikuutio
- 15 g valkosipulirouhe
- 2 g savuaromi
- suola, mustapippuri
Ohje
- Sulata lihat.
- Mausta plumat ja ruskista pannulla. Hauduta lihaliemessä 130 °C uunissa neljä tuntia. Ota pois liemestä ja jäähdytä.
- Tarjoiltaessa lämmitä plumat 200 °C uunissa 12-15 minuutin ajan.
- Halkaise maa-artisokat ja mausta. Paahda 225 °C uunissa noin 20 minuutin ajan.
- Kuori parsa ja ryöppää se suolalla maustetussa vedessä. Grillaa parsat ennen tarjoilua.
- Halkaise kirsikkatomaatit ja suikaloi punasipuli. Hienonna ruohosipuli. Sekoita ainekset ja mausta.
- Halkaise sitruunat. Paista puolikkaat kuumassa öljyssä ja mausta.
- Sulata sipulit. Yhdistä kaikki tomaatti-savumajoneesin ainekset tasaiseksi massaksi ja anna maustua hetki.