Resepti
Kassleria, paahdettua kurpitsaa ja rosmariiniperunaa
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
Rosmariinipaahdetut perunat
- 1500 g kiinteä peruna
- 1.5 dl öljy
- 3 rkl kuivattu rosmariini
- 2 kpl valkosipulinkynsi
- suola, mustapippuri
Ranch-dressing
- 4 dl piimä
- 400 g Soos Täysmajoneesi 78%
- 150 g sipuli
- 50 g hienonnettu ruohosipuli
- 2 tl paprikajauhe
- 2 tl rouhittu mustapippuri
- suola
Paahdetut kurpitsat
- 1 kpl Butternut squash –kurpitsa
- 1 dl öljy
- suola, mustapippuri
Kurpitsansiemenkastike
- 200 g kurpitsansiemen
- 20 g hienonnettu ruohosipuli
- 200 g vaahterasiirappi
- 30 g valkoviinietikka
- suola, mustapippuri
Ohje
- Leikkaa kassler pihveiksi ja grillaa kuumalla parilapannulla.
Rosmariinipaahdetut perunat
- Kuutioi perunat. Soseuta rosmariini sekä valkosipulinkynnet öljyn kanssa tasaiseksi. Pyöritä perunakuutiot mausteöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita perunat uunivuokaan ja kypsennä 215 °C uunissa 15 – 20 min.
Ranch -dressing
- Hienonna sipuli. Yhdistä ainekset ja anna maustua tunti.
Paahdetut kurpitsat ja kastike
- Kuori kurpitsa. Halkaise se ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa n. 2-3cm x 8 cm –kokoisiksi pölkyiksi. Pyöritä kurpitsapölkyt öljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda kurpitsat kypsiksi 200 °C uunissa noin 15 min.
- Paahda kurpitsansiemeniä välillä sekoitellen kuumalla pannulla, kunnes ne ovat poksahtaneet ja saaneet hieman väriä. Sekoita kastikkeen ainekset, tarkista maku ja kaada kypsien kurpitsojen päälle.