Resepti
Kunnon maatiaispossun lehtipihvit maustevoilla ja lohkoperunoilla
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
- 1500 g Snellman maatiaispossun lehtipihvi 150g
- suola,
- mustapippuri
- öljy
Maustevoi
- 200 g voi
- 65 g persilja, hienonnettu
- 35 g valkosipulirouhe
Lisäksi
- 1800 g lohkoperuna
- 700 g broccoliini
- 200 g Snellman pekoniviipale, kypsä
Ohje
- Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Sulata puolet voista persiljan ja valkosipulirouheen kanssa. Soseuta voi, persilja ja valkosipuli. Jäähdytä persilja-valkosipulivoi noin huoneenlämpöiseksi. Yhdistä voit ja kääri rullalle. Laita jääkaappiin kovettumaan. Esille laitettaessa leikkaa lehtipihvin päälle maustevoi. Voita on hyvä tehdä isompi määrä, koska se pakastuu hyvin.
- Paista lehtipihvit öljyssä kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Friteeraa lohkoperunoita 170 °C öljyssä 3-4 minuutin ajan. Ryöppää broccoliini suolavedessä 1-2 minuutin ajan. Paista pekoni.