Resepti
Sydänmerkki-ateria: Kalapuikot ja tartar-kastike
Persons
10
Ainesosat
- 1500 g IceCool kalapuikko, 25g, MSC
Tartar -kastike
- 350 g jogurtti, turkkilainen, kevyt 3,5%
- 130 g kurkkukuutio, säilyke
- 50 g IceCool purjokuutio
- 90 g kananmuna, keitetty
- 25 g sinappi
- 3g suola
Tilliperunamuusi
- 175 g maito, rasvaton
- 60 g vesi
- 8 g suola
- 80 g öljy
- 20 g tilli
- 1500 g peruna, jauhoinen
Vihreä salaatti
- erilaisia salaatteja, kurkku, tomaatti
- 350 g majoneesiton kaalisalaatti
Ohje
- Annospaino, kala ja kastike 200 g
- Hävikki kalalle 10 %
- Lado kalapuikot GN 65 -vuokaan. Kypsennä 190 °C uunissa 20 minuuttia.
- Sulata purjokuutiot. Hienonna kananmunat. Yhdistä ainekset. Anna kastikkeen maustua puoli
- tuntia.
- Höyrytä perunoita 30-40 minuutin ajan. Hienonna tilli. Kiehauta maito, vesi ja öljy. Lisää suola. Soseuta perunat esimerkiksi yleiskoneella. Lisää kuuma maitoöljyseos ja hienonnettu tilli. Sekoita tasaiseksi.