Resepti
Tulinen meetvurstiuuniperuna
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
- 10 kpl jauhoinen, iso peruna
- 800 g Snellman meetvurstirouhe
- 500 g Soos Hot chili -majoneesi
- 500 g paprikalohko
- 500 g IceCool maissinjyvä
- 40 g ruohosipuli, hienonnettu
Ohje
- Kypsennä uuniperunat 180-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Sulata paprikat ja maissinjyvät, ja leikkaa paprikat suikaleiksi. Sekoita maissinjyvät ja paprikasuikaleet keskenään ja lisää majoneesi, meetvurstirouhe ja ruohosipuli. Tee kypsiin uuniperunoihin viillot ja annostele niihin sopiva määrä täytettä.
- Uuniperunoiden valmistukseen on kaksi perustapaa. Perunat voidaan joko kääriä alumiinifolioon tai jättää paljaaksi, jolloin peruna voidaan asettaa karkean suolan muodostamalle pedille ennen uuniin laittamista. Foliossa kypsennettyyn uuniperunaan tulee pehmeä kuori ja paljaana kypsennettyyn hyvin rapea kuori. Parhaat uuniperunat tulevat jauhoisista lajikkeista.Suurikokoisia jauhoisia perunoita, etenkin Rosamundaa, markkinoidaankin usein uuniperuna-nimellä.Uuniperunoita ei voi valmistaa satokauden alussa saaduista perunoista, sillä perunassa ei ole vielä silloin riittävästi tärkkelystä