Resepti
Viipaloitua kassleria ja herkkusienikastiketta
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
Paahdettua perunaa
- 1000 g peruna
- 20 g öljy
- savupaprika, rouhittu mustapippuri, suola
Paahdettua porkkanaa
- 800 g eri värisiä porkkanoita
- 10 g öljy
- suola
Herkkusienikastike
- 80 g voi
- 125 g sipulikuutio
- 370 g herkkusieni
- 150 g maito
- 80 g vehnäjauho
- 200 g kerma
- 10 g persilja, hienonnettu
- suola
Ohje
- Laita kasslerviipaleet GN-vuokaan. Lämmitä lihaa 180 °C uunissa 10 - 15 minuuttia.
Paahdettua perunaa
- Leikkaa perunat isoiksi paloiksi. Sekoita ainekset keskenään. Paahda perunoita 215 °C uunissa 20 min.
Paahdettua porkkanaa
- Leikkaa porkkanat paloiksi. Sekoita ainekset keskenään. Paahda porkkanoita 215 °C uunissa 20 min.
Herkkusienikastike
- Kuullota sipulit ja herkkusienet voissa. Lisää vehnäjauhot. Lisää maito-kermaseos osissa välillä kiehauttaen. Hauduta noin 10 minuuttia ja sekoita välillä. Mausta suolalla ja lisää persilja.