Resepti
Kaali-maksapata
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
- 70 g kasviöljy
- 650 g IceCool sipulikuutio
- 2200 g kaalisuikale
- 300 g Snellman pekoni, kypsä
- 500 g lihaliemi
- 200 g siirappi
- jauhettu mustapippuri, laakerinlehti, suola
- 1700 g Snellman naudan maksakuutio
- 35 g persilja, hienonnettu
Lisäksi
- 1500 g keitetty peruna
- 250 g puolukkahillo
Ohje
- Leikkaa pekoni 3-4 cm siivuiksi. Kuullota sipulikuutiot, kaalisuikaleet sekä pekonisiivut öljyssä. Lisää lihaliemi, siirappi ja mausteet. Anna hautua 2-3 minuutin ajan. Lisää välillä nestettä, jos se on haihtunut liikaa. Vettä tulisi olla padan pohjalla pari senttiä. Siivilöi neste maksakuutioista ja lisää kuutiot kaalin sekaan. Lisää lopuksi persilja.
- Tarjoa perunoiden, puolukkahillon ja vihersalaatin kanssa.