Resepti
Kassleria, paahdettuja perunoita ja juureksia maustepippurikastikkeessa
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
Paahdettua perunaa
- 1700 g peruna, iso
- 50 g öljy
- 8 g paprika, jauhettu
- 4 g juustokumina, jauhettu
- 7 g korianterinsiemen, jauhettu
- 10 g mustapippuri, rouhittu
- 16 g suola
Paahdetut juurekset
- 20 g öljy
- 250 g porkkana
- 150 g sipuli
- 200 g palsternakka
- 200 g juuriselleri
- 8 g suola
- 30 g hunaja
Tumma maustepippurikastike
- 15 g öljy
- 50 g IceCool sipulikuutio
- 200 g punaviini
- 1 g laakerinlehti
- 2 g maustepippuri
- 700 g lihaliemi
- 45 g maizena
- 45 g vesi
Ohje
- Viipaloi kassler ja paahda 200 °C uunissa noin 10–15 minuuttia.
Paahdettua perunaa
- Leikkaa perunat isoiksi lohkoiksi, kuori ja pilko juurekset ja lado 1/1 GN 65-vuokaan. Lisää öljy ja mausteet ja sekoita. Paahda 215 °C uunissa 20 minuuttia.
Paahdetut juurekset
- Kuori ja pilko juurekset. Sekoita juurespaloihin öljy sekä suola. Paahda juureksia 215 °C uunissa 15–20 min.Mausta juurekset hunajalla.
Tumma maustepippurikastike
- Kuullota sipulikuutiot öljyssä. Lisää punaviini ja mausteet. Keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lihaliemi ja hauduta vielä 40 minuuttia. Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maizenalla ja siivilöi.