Resepti
Maa-artisokkaterriini lohella
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
- 700 g IceCool maa-artisokkakuutio
- 1.25 dl kerma
- 2 tl suola
- 8 kpl liivatelehti
- 20 g voi
- 100 g kylmäsavulohisiivu
Maa-artisokkasalaatti
- 200 g IceCool maa-artisokkakuutio
- 50 g punasipuliviipale
- 1 tl tilli, hienonnettu
- 1 rkl öljy
- 1 tl valkoviinietikka
- 0.5 tl suola
Lisäksi
- 0.5 kpl vaalea maalaisleipä
- 0.5 dl oliiviöljy
- suola
Ohje
- Sulata maa-artisokat. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Höyrytä maa-artisokkia 5 minuutin ajan ja kiehauta kerma kattilassa. Laita osa (300 g) höyrytetyistä maa-artisokista tehosekoittimeen ja soseuta kerman kanssa. Mausta seos suolalla.
- Sulata liivatelehdet, joista ylimääräinen vesi on puristettu pois, kattilassa pienessä määrässä maa-artisokkaseosta ja yhdistä sitten loppuun seokseen. Sekoita joukkoon loput (400 g) maa-artisokat.
- Pyöritä valmis maa-artisokkaseos kelmun avulla pötköksi. Kiristä pötkö tiukaksi rullaksi ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Ota valmis maa-artisokkaterriini kelmusta. Levitä uudelle kelmulle kylmäsavulohisiivuja ja penslaa voisulalla. Kääri terriini uudestaan tiukasti kelmun sisälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.
- Valmista maa-artisokkasalaatti sulattamalla maa-artisokat ja punasipuliviipaleet. Lisää joukkoon tilli, öljy, valkoviinietikka ja mausta kevyesti suolalla. Koristeluun käytettävät leipälastut valmistat leikkaamalla kohmeisesta leivästä ohuita siivuja ja paista ne rapeiksi öljyssä. Valuta ylimääräinen öljy pois asettamalla siivut talouspaperin päälle hetkeksi kuivahtamaan.
- Tarjoa maa-artisokkasalaatin, kirjolohenmädin ja leipälastujen kanssa.