Resepti
Vaniljalla maustettu maa-artisokkakeitto ja rapumousse
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
- 35 g voi
- 170 g IceCool sipulikuutio
- 1 kg IceCool maa-artisokkakuutio
- 5 dl kasvisliemi
- 8.5 dl maito
- 5.5 dl kerma
- 2 kpl vaniljatanko
Rapumousse
- 200 g raaka katkarapu
- 1 tl suola
- 2 dl kerma
Ohje
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulikuutiot. Kuullota pari minuuttia. Lisää jäiset maa-artisokkakuutiot ja kuullota kunnes kuutioista sulanut neste on haihtunut. Lisää kasvisliemi ja maito. Halkaise vaniljatangot ja raavi niiden sisältä siemenet kattilaan. Lisää kattilaan myös vaniljatangot. Keitä hiljalleen noin 20 min. Lisää lopuksi kerma. Ota vaniljatangot pois ja soseuta keitto. Tarkista lopuksi maku.
- Soseuta jättikatkaravut suolan kanssa monitoimikoneessa. Lisää kerma ohuena norona. Kääri murekemassa kelmutettuun terriinivuokaan ja kypsennä 80-asteisessa höyryssä, kunnes sisälämpö on 65 astetta. Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi. Lämmitä kelmutettuna höyryuunissa.
- Tarjoa valmis keitto rapumoussen ja paistetun leivän kera.