Resepti
Härän sisäfilettä ja friteerattua Chuck eye -rollia lisukkeineen
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
Härän sisäfilee
- 600 g Snellman naudan sisäfilee
- 6 g suola
- 1 g mustapippuri
Friteerattu Chuck roll
- 700 g Snellman Chuck eye roll, ylikypsä
- 90 g vehnäjauho
- 60 g kananmunan keltuainen
- 150 g korppujauho
Pekonikroketti
- 400 g peruna
- 40 g Snellman pekoni, kypsä
- 40 g voi
- 60 g perunajauho
- 50 g kananmunan keltuainen
- 8 g persilja, hienonnettu
- 6 g suola
- 300 g korppujauho
Paahdettu maa-artisokkapyree
- 500 g IceCool maa-artisokkakuutio
- 100 g öljy
- 100 g vesi
- 150 g kerma
- 10 g suola
- mustapippuri
Kaalilisäke
- 340 g IceCool kukkakaalin nuppu
- 340 g romanesco kukkakaalin nuppu
- 130 g lehtikaali
- 30 g ruohosipuli, hienonnettu
- 50 g voi
- 11 g suola
Ohje
- Poista fileestä kalvot ja halkaise filee pitkittäin. Mausta filee suolalla ja mustapippurilla. Kääri filee tiukasti kelmuun ja kypsennä 100 °C höyryssä, kunnes sisälämpötila on 54 °C. Anna fileen levätä 10 minuuttia ja poista se kelmusta. Ruskista filee ja leikkaa annospaloiksi.
Friteerattu Chuck eye roll
- Leikkaa lihasta suorakulmaisia paloja ja pyörittele palat vehnäjauhossa. Tämän jälkeen pyörittele lihapalat keltuaisissa sekä lopuksi korppujauhoissa. Friteeraa epigrammia noin viisi minuuttia 170 °C öljyssä.
Pekonikroketti
- Kypsennä ja soseuta perunat. Kuutioi pekoni ja paista se voissa. Yhdistä ainekset keskenään. Muotoile massasta 50 g palloja.
- Kiehauta vettä kattilassa ja lisää perunapallot veteen. Kypsennä perunapalloja kunnes ne nousevat pintaan. Nosta perunapallot vedestä ja pyörittele korppujauhoissa. Esillelaitettaessa friteeraa kroketteja noin 3 minuuttia 170 °C öljyssä.
Paahdettu maa-artisokkapyree
- Paahda maa-artisokkakuutioita kattilassa kunnes ne ovat saaneet väriä. Lisää kerma ja vesi. Kiehauta.
- Soseuta. Mausta suolalla ja mustapippurillla.
Kaalilisäke
- Sulata kasvikset ja lämmitä ne voissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi ruohosipuli joukkoon.
- Viimeistele annos punaviinikastikkeella.