Resepti
Suolapähkinöillä kuorrutettu Chuck eye roll, Mac’n’Cheese ja BBQ-majoneesi
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
- 1700 g Snellman Chuck eye roll, ylikypsä
- 120 g vaaleaa vuokaleipää, reunat poistettuina
- 120 g voi
- 80 g suolapähkinä
- 15 g persilja, hienonnettu
Mac ’n’ cheese
- 500 g makaroni
- 3 dl maito
- 1 dl kerma
- 350 g cheddar
- korppujauho
Pekoni-kasvislisäke
- 400 g lehtikaali
- 300 g IceCool kukkakaalin nuppu
- 100 g punasipuli
- 100 g Snellman pekoni, kypsä
- 100 g suolapähkinä
- voi
BBQ-majoneesi
- 250 g Soos Täysmajoneesi 78%
- 150 g BBQ-kastike
- 1 tl Liquid smoke –savuaromia
- 0.5 tl Worchestershire –kastiketta
Ohje
- Leikkaa Chuck eye rollista kymmenen tasakokoista pihviä. Sulata voi. Hienonna vuokaleipä monitoimikoneessa. Lisää voisula ja persilja. Aja massa tasaiseksi. Lisää suolapähkinät ja rouhi pähkinät pulsella karkeaksi. Levitä kuorrutetta Chuck eye rollin päälle ja kuorruta 200⁰C uunissa n. 10 min ajan. Jos haluat kuorrutteeseen lisää väriä voit vielä paahtaa Chuck eye rollia hetken salamanterissa.
- Keitä makaronit suolavedessä kypsiksi. Hienonna juusto. Kiehauta maito ja kerma ja lisää seokseen juusto. Ota kattila levyltä. Soseuta sauvasekoittimella juustokastike tasaiseksi. Sekoita makaronit ja juustokastike. Kaada makaronikastikeseos vuokaan ja ripottele päälle korppujauhoja. Gratinoi Mac ’n’ cheese 200⁰C uunissa.
- Sulata kukkakaalit. Poista lehtikaaleista ruodit ja hienonna kaalia hieman. Ryöppää lehtikaalit suolavedessä kahden minuutin ajan. Kuori ja leikkaa punasipuli suikaleiksi. Kuullota voissa punasipulisuikaleet. Lisää loput ainekset pannulle. Tarkista maku.
- Sekoita BBQ-majoneesin ainekset keskenään ja tarkista maku.