Resepti
Sydänmerkki-ateria: Maatiaispossun pikkupaistia yrtti-tomaattikastikkeessa
Persons
20
Ainesosat
Kastike
- 30 g öljy
- 300 g IceCool sipulikuutio
- 50 g valkosipulirouhe
- 1500 g tomaattimurska
- 30 g tomaattipyree
- 7 g suola
- 12 g mustapippuri, rouhittu
- 12 g sokeri
- 7 g timjami
- 12 g basilika
- 10 g oregano
- 2000 g Snellman maatiaispossun pikkupaisti, kypsä
- 500 g IceCool suikalevihannes
- 85 g oliiviöljy
Tumma täysjyväriisi
- 1200 g riisi, tumma
- 2300 g vesi
Kasvikset
- 2000 g IceCool euromix
Ohje
- Annospaino, lihakastike 210 g
- Hävikki 8 %
- Ota lihojen kypsennysneste talteen. Leikkaa pikkupaistit 3-4 osaan. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, lihan kypsennysneste, maizena sekä mausteet. Hauduta 20 minuuttia. Lisää viipaloitu liha ja
- suikalevihannekset. Kiehauta ja lisää lopuksi oliiviöljy.
- Lisäkeriisin valmistus: Esilämmitä uuni höyryllä. Laita riisi ja vesi GN-vuokaan. Keitä höyryssä noin 35 minuuttia ja anna riisin vetäytyä kannen alla noin 15 minuuttia.
- Höyrytä kasvissekoitusta 7 minuutin ajan.