Resepti
Kukkakaalikeittoa ja sinihomejuustokroketti
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
- 50 g kasviöljy
- 30 g valkosipulirouhe
- 250 g IceCool sipulikuutio
- 1200 g IceCool kukkakaalin nuppu
- 1800 g kasvisliemi
- 500 g kerma
- 3 g valkopippuri, jauhettu
- 4 g suola
Sinihomejuustokroketti
- 200 g sinihomejuusto, esim. Aura
- 200 g vehnäjauho
- 250 g kananmuna
- 200 g korppujauho, esim. panko
Ohje
Kukkakaalikeitto
- Sulata pakasteet. Kuullota valkosipulirouhe sekä sipulikuutiot öljyssä. Lisää kukkakaalin nuput ja kuullota viisi minuuttia. Lisää kasvisliemi ja keitä 30 minuuttia. Lisää kerma ja mausteet. Soseuta. Esille laitettaessa vaahdota keitto sauvavatkaimella.
Sinihomejuustokroketti
- Pyörittele sinihomejuustosta 20 g palloja. Kierittele juustopallot ensin vehnäjauhoissa ja kananmunissa ja lopuksi korppujauhoissa. Friteeraa juustokroketteja 170 °C öljyssä 2-3 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeat.