Resepti
Maatiaispossun sisäfileetä kermaperunoilla ja pekonikastikkeella
Persons
10
Ainesosat
- 500 g Snellman maatiaispossun savustettu sisäfilee
- 200 g öljy
- suola, mustapippuri
- 1800 g Kokkikartano kermaperunat, sous vide
- Pekonikastike
- 50 g öljy
- 70 g IceCool sipulikuutio
- 20 g valkosipulirouhe
- 200 g Snellman pekoniviipale, kypsä
- 400 g lihaliemi
- 180 g kerma
- 30 g vesi
- 30 g maissitärkkelys
- suola, jauhettu mustapippuri
- Vuohenjuusto-punajuuret
- 1000 g punajuuri, tuore
- 300 g vuohenjuusto
Ohje
- Pekonikastike: Kuutio pekoni ja kuullota sipulin kanssa. Lisää lihaliemi ja kerma. Hauduta 15 minuutin ajan ja suurusta. Mausta.
- Vuohenjuusto-punajuuret: Paahda kokonaisia punajuuria tunnin ajan 180 °C suolapedillä. Poista kuoret lämpimänä. Halkaise punajuuret ja mausta. Leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi ja laita punajuurten päälle ja gratinoi uunissa 200 °C noin 10 minuutin ajan.
- Laita kermaperunat vuokaan ja gratinoi 180 °C noin 30 minuutin ajan.
- Lämmitä maatiaispossun sisäfilee 180 °C noin 12-15 minuutin ajan. Siivuta liha annokseen.