Resepti
Chuck eye roll -pihvit, paahdettua perunaa ja kaalia parmantier
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
- 1800 g Snellman Chuck eye roll, ylikypsä
- 1400 g Rosamunda-peruna
- öljy
- 3 rkl vehnäjauho
Kaalia parmantier
- 800 g IceCool kukkakaalin nuppu
- 300 g lehtikaali
- 200 g korppujauho
- 70 g voi
- 2 kpl kananmuna
Ohje
- Leikkaa Chuck eye rollista 180g pihvit. Paista pihvejä kuumalla pannulla voissa kunnes saat niihin kauniin ruskean paistopinnan. Kuori perunat ja leikkaa ne neljään osaan. Keitä perunoita ne juuri peittävässä suolavedessä viisi minuuttia.
- Kaada ison uunivuoan pohjalle 1-2 cm öljyä. Laita vuoka 200⁰C uuniin lämpiämään. Kaada perunat lävikköön. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sekoita perunoita, jotta ne hieman murtuvat reunoista. Lisää perunat varovasti vuokaan yhteen kerrokseen väljästi. Lusikoi kuumaa öljyä perunoiden päälle. Paahda perunoita 30-40 min välillä sekoittaen.
- Ota perunat varovasti kuumasta vuoasta.
- Sulata kukkakaalin nuput. Poista lehtikaalista ruoti ja leikkaa lehtikaali pienemmäksi. Keitä lehtikaalia 3-5 min, kunnes se on pehmennyt. Lämmitä kukkakaalit vedessä.
- Keitä kananmunia 10 min. Paista korppujauho voissa. Kuori ja silppua kananmuna. Sekoita ainekset keskenään ja lisää kukka- sekä lehtikaalin päälle ennen gratinointia.
- Tarjoa annos bearnaisekastikkeen kera.