Resepti
Paahdettua possua ja mantelihollandaisea
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
Paahdettu possu
Perunafondant
- 1400 g peruna
- 200 g voi
- 30 g valkosipulirouhe
- 20 g timjami, tuore
- 600 g kanaliemi
- 6 g suola
Mantelihollandaise
- 100 g vesi
- 120 g kananmunan keltuainen
- 450 g voi
- 50 g pähkinäöljy
- 40 g sitruunamehu
- 50 g mantelilastu
Kasvislisäke
- 300 g kevätporkkana, tuore
- 150 g herkkusieni, tuore
- 160 g IceCool kukkakaalin nuppu
- 160 g romanesco kukkakaalin nuppu
- 70 g lehtikaali
- 8 g suola
- 40 g öljy
Ohje
- Leikkaa liha annospaloihin ja paahda 200 °C uunissa 10 - 15 minuuttia.
Perunafondant
- Leikkaa perunat suorakulmaisiksi. Paahda perunapalat yhdeltä puolelta pienessä määrässä voita. Lisää loput ainekset. Perunoiden tulee peittyä liemeen.
- Hauduta varovasti miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Nosta perunat varovasti liemestä. Esillelaitettaessa paahda perunoita 200 °C uunissa 10 minuuttia.
Mantelihollandaise
- Paahda mantelilastuja 200 °C uunissa 2-3 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Sulata voi vesihauteessa. Kiehauta vesi ja kaada se koko ajan vispaten keltuaisen päälle. Siirrä vesi-keltuaisseos kattilaan ja koko ajan vispaten kypsennä kunnes 82 °C. Ota kastikekattila liedeltä ja vispaa joukkoon pienissä erissä voin rasvaosa. Jätä voin hera käyttämättä kastikkeessa. Vispaa joukkoon pähkinäöljy. Mausta lopuksi kastike sitruunamehulla. Lisää paahdetut mantelilastut kastikkeeseen.
Kasvislisäke
- Kuori ja ryöppää kevätporkkanat suolalla maustetussa vedessä. Puolita ja paista herkkusienet pannulla öljyssä. Sulata kukkakaalit. Paista lopuksi kaikki ainekset voissa pannulla. Mausta suolalla ja tarkista maku.