Resepti
Kunnon naudan lehtipihvit ja tuunatut ranet
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
Lehtipihvit
- 1300 g Snellman naudan lehtipihvi
- suola, mustapippuri, öljy
Maustevoi
- 500 g voi
- 80 g grillimauste
Tuunatut ranet
- 1500 g tikkuperuna, kuorellinen
- 300 g Snellman pekoni, kypsä
- 100 g chili
- 100 g lehtipersilja, tuore
- 100 g parmesan
Salaatti
- 200 g IceCool avokadokuutio
- 150 g kirsikkatomaatti
- 100 g punasipuli
- 150 g rucola
- 45 g oliiviöljy
- 15 g valkoviinietikka
- 5 g hunaja
- 2 g valkosipulirouhe
- suola
Ohje
Maustevoi
- Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Sekoita ainekset. Muotoile kelmun avulla voista pötkö. Laita pötkö jääkaappiin ja leikkaa siitä voikiekko valmiin lehtipihvin päälle.
Tuunatut ranet
- Kuutioi pekoni ja paista rapeaksi pannulla. Valuta ylimääräinen rasva. Suikaloi chili ja hienonna lehtipersilja.
- Raasta parmesan. Friteeraa perunat 3-4 minuuttia / 180 °C. Ripottele perunoiden päälle pekonikuutiot, chilit, lehtipersiljat ja parmesanraaste.
Salaatti ja kastike
- Sulata avokadot. Kuori ja suikaloi punasipuli. Halkaise kirsikkatomaatit. Yhdistä ainekset.
- Yhdistä kastikkeen ainekset ja anna maustua vähintään tunnin ajan. Mausta salaatti kastikkeella.
Lehtipihvit
- Mausta lehtipihvit suolalla ja mustapippurilla ja paista pannulla tai parilalla.