Resepti
Naudanrintaa, uuniperuna ja sipulipyree
Persons
10
Ainesosat
- 2000 g Snellman naudanrinta, ylikypsä
- 200 g öljy
- 800 g punaviinikastike
- Uuniperunat
- 1750 g uuniperuna
- 120 g voi
- 300 g juustoraaste
- 30 g persilja
- suola, mustapippuri
- 200 g juustoviipale
- Sipulipyree
- 500 g sipuli
- 50 g voi
- 50 g kerma
- suola
- Kasvislisäke
- 300 g porkkana
- 300 g palsternakka
- 200 g juuriselleri
- 200 g öljy
- suola, mustapippuri
Ohje
- Pekoniperunat: Halkaise uuniperunat ja paahda 200 °C uunissa noin 30 minuutin ajan. Hienonna persilja. Poista perunanpuolikkaista perunan sisus. Soseuta peruna ja sekoita joukkoon juustoraaste ja mausteet. Pursota perunamassa uuniperunan puolikkaiden päälle. Laita päälle juustosiivu.
- Paahda 200 °C uunissa, kunnes juusto on gratinoitunut kauniin väriseksi.
- Sipulipyree: Ruskista sipuli voissa miedossa lämmössä. Lisää kerma ja soseuta sipuli-voiseos blenderissä. Mausta suolalla.
- Kasvislisäke: Kuori juurekset. Halkaise porkkanat ja palsternakat. Kuutioi selleri. Sekoita juurekset uunivuoassa mausteiden ja öljyn kera. Paahda 215 °C noin 20 minuutin ajan.
- Siivuta naudanrinta n. 150g siivuihin. Sivele siivuille öljyä ja grillaa lihasiivut.
- Lämmitä kastike kattilassa.