Resepti
Paahdettua Hanger steakia ja kasviksia
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
Perunalisäke
- 1200 g peruna
- öljy
- 300 g voi
- 500 g kanaliemi
- 30 g valkosipulirouhe
- 1 rkl timjami
- suola
Porkkanakolmiot
- 500 g porkkana
- voi, sokeri, suola
Pekoni-papulisäke
- 200 g punasipuliviipale
- 350 g IceCool papupala
- 300 g tuore herkkusieni
- voi, suola, mustapippuri
Lisäksi
- 100 g bearnaise-kastike
Ohje
- Sulata ja leikkaa Hanger steak annospaloihin.
- Paahda viipaleita 250 °C uunissa noin 8 min.
- Leikkaa perunat noin 1,5 cm paksuiksi siivuiksi. Sivele perunoiden pintaan hieman öljyä. Paista perunoita hetki parilapannulla. Kiehauta voi, kanaliemi, valkosipuli sekä timjami. Mausta suolalla. Lado perunaviipaleet vuokaan ja kaada liemi. Lientä tulisi olla perunaviipaleiden pintaan asti. Hauduta perunat kypsäksi 150°c uunissa. Nosta kypsät perunaviipaleet liemestä.
- Kuori ja leikkaa porkkanoista paksuja pölkkyjä. Kypsennä porkkanat voilla, sokerilla ja suolalla maustetussa vedessä. Nosta porkkanat vedestä ja leikkaa niistä kolmioita.
- Sulata pavut sekä punasipuliviipaleet. Leikkaa herkkusienet pienemmiksi. Paista herkkusieniä pannulla voissa. Lisää joukkoon loput aineet. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lämmitä bearnaise –kastike.