Resepti
Pekonilla maustettu bbq-lihamureke lisukkeineen
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
Lihamureke
- 10 g öljy
- 170 g Snellman pekoni, kypsä
- 150 g IceCool sipulikuutio
- 130 g lihaliemi
- 70 g korppujauho
- 50 g kananmuna
- 850 g Snellman naudan jauheliha <17%
- 9 g suola
- 2 g mustapippuri, rouhittu
- 150 g BBQ-kastike hickory
Pekoni-perunamuffinssit
- 1200 g peruna
- 150 g voi
- 200 g Snellman pekoni, kypsä
- 14 g suola
- 10 g ruohosipuli, hienonnettu
Pekoni-kasvispaistos
- 20 g öljy
- 100 g Snellman pekoni, kypsä
- 200 g IceCool papupala
- 250 g IceCool kukkakaalin nuppu
- 250 g IceCool parsakaalin nuppu
BBQ-majoneesi
- 400 g Soos täysmajoneesi 78%
- 4 g paprika, jauhettu
- 2 g korianterinsiemen, jauhettu
- 1 g chili, rouhe
- 1 g savuaromi
- 10 g persilja, hienonnettu
Ohje
Lihamureke
- Kuutioi pekoniviipaleet ja paista öljyssä sipulikuutioiden kanssa. Kaada lihaliemi korppujauhojen päälle ja anna turvota 5 minuuttia. Yhdistä muut ainekset, paitsi BBQ -kastike. Muotoile massasta lihamurekkeita. Paista 180 °C uunissa kypsäksi. Sivele lihamurekkeen pintaan BBQ -kastike ja paahda 250 °C uunissa 5–10 minuuttia.
Pekoni-perunamuffinssit
- Paahda perunat kypsiksi 200 °C uunissa noin tunnin ajan. Kuutioi pekoni. Ruskista voi ja ruskista siinä
- pekoneita hetki. Murskaa perunat perunanuijalla ja lisää pekonivoi, sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta
- suolalla ja ruohosipulilla. Painele perunamassa voideltuun vuokaan. Paahda muffinsseja 215 °C uunissa
- 10–15 minuuttia tai kunnes niissä on kaunis paistopinta.
Pekoni-kasvispaistos
- Sulata pakasteet. Kuutioi pekoniviipaleet ja paista. Yhdistä ainekset ja paista ne nopeasti. Mausta suolalla.
BBQ-majoneesi
- Yhdistä ainekset. Anna kastikkeen maustua 30 minuuttia.