Resepti
Kasvispyörykkäkulho
Annoksien määrä:
10
Ainesosat
- 1200 g Kokkikartano Kasvispyörykkä
- 1400 g keitetty basmatiriisi
- 400 g Icecool parsakaalinuppu
- 200 g kurkku
- 200 g Icecool granaattiomenansiemen
- Srirachakastike
- Tuoretta minttu ja korianteri
Jogurttikastike
- 450 g turkkilainen jogurtti
- 10 g hunaja
- suola
- Tuore minttu
- Mustapippuri
- (2 valkosipulinkynttä murskattuna)
Hummus
- 400 g kikherne (valutettuna)
- 50 g sitruunanmehu
- 50 g oliiviöljy
- 1,5 rkl tahini
- suola
Ohje
- Keitä riisi gn-vuuassa uunissa. Sekoita jogurttikastikeainekset. Valmista hummus valuttamalla kikherneistä liemi pois. Säästä hieman lientä, sillä voit notkistaa hummusta tällä tarvittaessa. Lisää kikherneiden joukkoon muut ainekset ja soseuta hummus tasaiseksi.
- Pilko kurkut, sulata granaattiomenansiemenet ja kuumenna parsakaalinnuput.
- Annostele komponentit kulhoon, riisi pohjalle ja muut päälle. Viimeistele tuoreella korianterilla ja mintulla sekä halutessasi srirachakastikkeella.