Resepti
Yrttikuorrutettua Flank steakia ja vuohenjuustolla maustettua kasvisgratiinia
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
Yrttikuorrute
- 220 g vaalean leivän sisus
- 20 g dijonsinappi
- 190 g voi
- 5 g valkosipulirouhe
- 70 g persilja, hienonnettu
Vuohenjuusto-kasvisgratiini
- 1000 g IceCool kukkakaalin nuppu
- 1000 g IceCool parsakaalin nuppu
- 6 dl maito
- 0.5 dl maissitärkkelys
- 150 g vuohenjuusto
Ohje
- Leikkaa Flank steak annospaloiksi. Valmista yrttikuorrute kuutioimalla leipä ja hienonna se yleiskoneessa lehtipersiljan ja valkosipulin kanssa. Sulata voi ja lisää se koko ajan pyörivään massaan. Aja seos tasaiseksi. Kauli kuorrute kahden leivinpaperin väliin ja laita se jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa kuorrutteesta haluamasi kokoinen pala, poista leivinpaperit ja aseta kuorrute lihan päälle. Laita liha 200-asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi. Valmista gratinointikastike kiehauttamalla aluksi 5 dl maitoa.
- Sekoita maissitärkkelys ja 1 dl maitoa keskenään erillisessä kulhossa. Suurusta kastike kaatamalla maissitärkkelys-maitoseosta ohuena norona kiehuvaan maitoon koko ajan sekoittaen. Lisää kastikkeeseen vuohenjuusto ja soseuta kastike tasaiseksi.
- Valmista vuohenjuustogratiini sulattamalla aluksi kasvikset ja maustamalla ne kevyesti suolalla. Lisää gratinointikastike kasvisten päälle ja gratinoi 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa liha vuohenjuusto-kasvisgratiinin sekä ruskistetun voin kera.