Resepti
Aasialainen seesami-nauta kulho
Annoksien määrä:
10
Ainesosat
- 800 g Snellman Naudan sisäpaisti
- Marinadi:
- 12 g valkosipuli
- 50 g soijakastike
- 40 g rypsiöljy
- 10 g sokeri
- 10 g sriracha-kastike
- 40 g seesamiöljy
- suola
- Kastike
- 30 g limen mehu
- 50 g soijakastike
- 40 g riisiviinietikka
- 135 g seesamiöljy
- 16 g juokseva hunaja (2 tl)
- Muut ainekset:
- 1600 g kypsennetty riisi
- 200 g kurkku
- 450 g Icecool parsakaalinuppu
- 300 g Icecool paprikasuikale 3-värinen
- Viimeistelyyn:
- Mustia seesaminsiemeniä
- Tuoretta chiliä viipaloituna
Ohje
- Suikaloi naudan sisäpaisti. Sekoita marinadiainekset keskenään ja sekoita paistisuikaleet joukkoon. Voit laittaa lihat marinadiin jo muutama tunti ennen valmistusta. Paista lihat kypsiksi ja hauduta 10-15 min kannen alla.
- Sekoita kastikeainekset kulhossa ja kuumenna kaikki kasvikset sekä pilko kurkku pieniksi kuutioiksi.
- Kypsennä riisit gn-vuuassa uunissa.
- Annostele riisi kulhoon, lisää lihat ja kasvikset riisin päälle. Koristele tuoreella chilillä ja mustilla seesaminsiemenillä. Lisää kastike päälle.