Resepti
Sydänmerkki-ateria: Kaali-maksapata
Persons
30
Ainesosat
Kaali-maksapata
- 80 g öljy
- 800 g IceCool sipulikuutio
- 2600 g valkokaali, suikale
- 350 g Snellman pekoniviipale, kypsä
- 2000 g Snellman naudan maksakuutio, kypsä
- 230 g siirappi
- 5 g mustapippuri, rouhittu
- 3 g maustepippuri, jauhettu
- 40 g persilja
- 25 g suola
- 600 g lihaliemi, vähäsuolainen
- 5 g laakerinlehti
Paahdettu peruna
- 170 g öljy
- 4200 g uuniperuna, viipaloitu
- 20 g suola
- 20 g mustapippuri, rouhittu
Kasvikset
- 3000 g IceCool jenkkimix
Ohje
- Annospaino, lihakastike 200 g
- Hävikki 10 %
- Sulata ja leikkaa pekoni suikaleiksi. Kuullota sipuli ja kaalisuikaleet öljyssä matalalla lämmöllä kannen alla, kunnes kaali on pehmeää. Voit myös lisätä hieman vettä kypsyttääksesi kaalin. Haihduta vesi pois. Lisää joukkoon maksakuutiot nesteineen ja loput ainekset. Kiehauta ja hauduta 20 minuutin ajan.
- Paahdettu peruna:
- Sekoita keskenään kaikki ainekset. Kypsennä 225 °C uunissa 20 - 25 minuuttia.
- Höyrytä kasvissekoitusta 7 minuutin ajan.