Resepti
Sydänmerkki-ateria: Palapaisti ja kurpitsamuusi
Persons
25
Ainesosat
Palapaisti
- 200 g voi
- 230 g vehnäjauho
- 150 g IceCool sipulikuutio
- 70 g tomaattipyree
- 2000 g lihaliemi, vähäsuolainen
- 3 g maustepippuri
- 8 g suola
- 2000 g Snellman N0 kuutio, kypsä
Kurpitsamuusi
- 1900 g peruna, jauhoinen
- 1000 g IceCool kurpitsakuutio
- 250 g kasvirasvakerma 15%
- 350 g maito, kevyt
- 20 g margariini
- 7 g suola
Vihreä salaatti
- erilaisia salaatteja, kurkku, tomaatti
Ohje
- Annospaino, lihakastike 170 g
- Hävikki 8 %
- Sulata voi. Lisää vehnäjauhot ja ruskista. Lisää sipulikuutiot ja laske lämpötilaa hieman. Kypsennä sipulia 5-10 minuuttia. Lisää tomaattipyree, lihaliemi, ja mausteet. Sekoita kastike tasaiseksi. Kiehauta. Lisää lihakuutiot. Kiehauta ja anna kastikkeen hautua 20 minuuttia.
- Höyrytä perunat ja kurpitsat kypsiksi. Kiehauta kasvirasvakerma, maito, margariini ja suola. Soseuta perunat ja kurpitsat esimerkiksi yleiskoneella. Lisää kiehautettu kermaseos ja sekoita tasaiseksi.