Resepti
Sydänmerkki-ateria: Maatiaispossun kassleria juureskastikkeessa
Persons
13
Ainesosat
Kastike
- 20 g öljy
- 100 g IceCool sipulikuutio
- 20 g valkosipulirouhe
- 900 g lihaliemi, vähäsuolainen
- 80 g maissitärkkelys
- 10 g suola
- 2 g mustapippuri, rouhittu
- 1,5 g maustepippuri, jauhettu
- 2 g timjami
- 1 g kastikkeenruskistaja
- 35 g tomaattipyree
- 450 g IceCool suikalevihannes
Porkkanamuusi
- 800 g peruna, jauhoinen
- 450 g porkkana
- 50 g öljy
- 500 g rasvaton maito
- 7 g suola
Lisäksi
- 600 g IceCool jenkkimix
- 500 g majoneesiton kaalisalaatti
Ohje
- Annospaino, lihakastike 220 g
- Hävikki 8 %
- Ota liha pussista ja kypsennysliemi talteen. Viipaloi halkaistu kassler ja paahda 220 °C uunissa 20 minuutin ajan.
- Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon lihaliemi, kypsennysliemi, mausteet, tomaattipyree, kastikkeenruskistaja ja
- maissitärkkelys. Kiehauta välillä sekoittaen. Lisää suikalevihannekset ja kaada kastiketta lihan päälle. Lämmitä 180 °C
- uunissa 20 minuuttia.
- Höyrytä perunat ja porkkanat kypsiksi. Kiehauta maito ja öljy, lisää suola. Soseuta perunat ja porkkanat esimerkiksi
- yleiskoneella. Lisää kuuma maitoöljyseos ja sekoita tasaiseksi.
- Höyrytä kasvissekoitusta 7 minuutin ajan.