Resepti
Sydänmerkki-ateria: Pekoni-maksakastike ja ruohosipuliperunamuusi
Persons
35
Ainesosat
Pekoni-maksakastike
- 100 g rypsiöljy
- 500 g IceCool sipulikuutio
- 350 g Snellman pekoniviipale, kypsä
- 2000 g lihaliemi, vähäsuolainen
- 450 g porkkana, pala, pakaste
- 5 g mustapippuri
- 5 g meirami
- 500 g ruokakerma 15%
- 20 g suola
- 300 g siirappi
- 2000 g Snellman naudan maksakuutio, kypsä
- 135 g maissitärkkelys
- 135 g vesi
Ruohosipuli-perunamuusi
- 3900 g peruna, jauhoinen
- 570 g maito, rasvaton
- 200 g vesi
- 230 g rypsiöljy
- 20 g suola
- 1300 g puolukkasurvos
Kaalisalaatti
- 1600 g kaalisalaatti, majoneesiton
Ohje
- Annospaino, lihakastike 170 g
- Hävikki 8 %
- Sulata ja leikkaa pekoni suikaleiksi. Kuullota sipulikuutiot ja pekonisuikaleet öljyssä. Lisää muut ainekset joukkoon ja hauduta pienellä lämmöllä 20 minuutin ajan. Sekoita maissitärkkelys ja vesi. Kaada suurus ohuena norona kastikkeeseen sitä koko ajan sekoittaen.
- Höyrytä perunoita noin 35 minuutin ajan. Kiehauta maito, vesi, öljy ja suola. Hienonna tilli ja lisää maitoöljyseokseen.
- Soseuta perunat yleiskoneella. Lisää maitoöljyseos.