Resepti
Kassleria, kermaan muhennettua kaalia ja punaviinikastiketta
Persons
10
Annoksien määrä:
1 annos
Ainesosat
Kermassa haudutettu kaali
- 750 g valkokaalisuikale
- 150 g IceCool sipulikuutio
- 100 g Snellman pekoni, kypsä
- 700 g kerma
- 400 g omenalohko
Lisäksi
- punaviinikastike
Ohje
- Siivuta porsaan kassler annospaloiksi. Paista palat pannulla voissa. Valmista seuraavaksi lisuke. Paahda sipuliviipaleet pannulla ja hauduta sitten kaalin ja paloiteltujen pekoniviipaleiden kanssa kermassa. Hauduta kunnes seos paksunee ja kerma suurustuu. Lisää lopuksi omenalohkot.
- Aloita kastikkeen valmistaminen kuullottamalla sipulikuutioita voissa miedolla lämmöllä noin kymmenen minuutin ajan. Lisää joukkoon punaviini, mustapippuri, laakerinlehti sekä timjami. Keitä lähes kuivaksi. Lisää tumma liemi. Keitä 20 minuuttia hiljalleen. Siivilöi ja tarkista maku. Tarjoile.
VINKKI!
- Snellmanin ylikypsä savustettu kassler on helposti valmistettava pääruoka, johon on mahdollista yhdistää monenlaisia lisukkeita. Perinteistä maalaisruokaa valmistat nopeasti siivuttamalla kasslerin sopiviksi annospaloiksi ja tarjoamalla sen kermaisen vihanneslisukkeen ja maistuvan kastikkeen kera.