Resepti
Perinteisempi pikkujoulubuffet
Persons
10
Ainesosat
- Possua sinappikastikkeessa
- 2000 g Snellman Maatiaispossun Pikkupaisti, kypsä
- 50 g öljy
- 50 g IceCool sipulikuutio
- 10 g valkosipulirouhe
- 600 g kanaliemi
- 200 g kerma
- 120 g vihreä rakuunasinappi
- suola
- 40 g vesi
- 40 g maissitärkkelys
- 500 g Snellman herkkumaksamakkara, viipaloitu
- 500 g Snellman Lihahyytelö, viipaloitu
- 1800 g Kokkikartano Kermaperuna sous vide
- Sellerisalaatti
- 300 g sellerisalaatti, säilyke
- 150 g varsiselleri
- 450 g Soos Täysmajoneesi 78%
- 300 g turkkilainen jugurtti
- 40 g ruohosipuli
- Paahdetut juurekset
- 300 g porkkana
- 300 g palsternakka
- 200 g juuriselleri
- 200 g öljy
- suola, rouhittu mustapippuri
- 3 mustapippuri, rouhittu
- Punakaalisalaatti
- 850 g punakaali
- 200 g porkkanaraaste
- 500 g omena, kuutio, pakaste
- 200 g sipuli, suikale
- 150 g valkoviinietikka
- 100 g vesi
- 50 g öljy
- 120 g sokeri
- suola
Ohje
- Laita maatiaispossun pikkupaistit GN-vuokaan ja lämmitä 200 °C 15 minuuttia. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää kanaliemi, kerma ja sinappi. Hauduta noin 15 minuuttia. Suurusta. Mausta kastike.
- Sellerisalaatti: Viipaloi varsiselleri ohuelti. Sekoita kaikki ainekset.
- Punakaalisalaatti: Suikaloi punakaali. Sekoita ainekset. Kiehauta etikka, vesi, öljy ja mausteet. Kaada etikkaliemi punakaalisalaatin päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa. Siivilöi neste pois salaatista.
- Paahdetut juurekset: Kuori ja paloittele juurekset. Sekoita juurekset uunivuoassa mausteiden ja öljyn kera.
- Valmista 215 °C uunissa noin 20 minuutin ajan.
- Laita kermaperunat vuokaan ja gratinoi 180 °C puolen tunnin ajan.
- Tarjoa lisäksi vihersalaattia ja rosollia.